Share |

Αντίδραση στην απαξίωση του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Επιστολή του δημάρχου Κωστούρου στον Λυκουρέντζο
Νοσοκομείο Ναυπλίου
Στο τέλος του 2012 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που αφορά στην σύσταση του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου για τα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους όπου τα δύο Νοσοκομεία φαίνεται να διαθέτουν μικρή διαφορά στον αριθμό κλινών και η έδρα του Διοικητή ορίζεται στο Άργος

Την παραμονή της Διοικητικής έδρας του «Γενικού Νοσοκομείου Αργολίδας» στο Ναύπλιο, αντί για το Άργος, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτρης Κωστούρος.

Ο δήμαρχος επιχειρηματολογεί γιατί δεν πρέπει να υποβαθμιστεί και απαξιωθεί το νοσοκομείο της πόλης του:

Στο τέλος του 2012 δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ που αφορά στην σύσταση του νέου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου για τα Νοσοκομεία Ναυπλίου και Άργους  όπου τα δύο Νοσοκομεία φαίνεται να διαθέτουν μικρή διαφορά στον αριθμό κλινών και η έδρα του Διοικητή ορίζεται στο Άργος. Ενδεχόμενα από λανθασμένη μη δημοσιοποίηση κάποιων στοιχείων δεν ήλθαν σε γνώση σας ζητήματα που είναι καθοριστικά για να κατανοήσετε την λειτουργία των δύο Νοσοκομείων. Επιτρέψτε μου για την ενημέρωση σας να παραθέσω κάποια  καθώς και να σας τονίσω την ανάγκη τήρησης των δομών μιας πρωτεύουσας Νομού και μάλιστα άκρως τουριστικού.

Όπως γνωρίζετε, οι ανάγκες των υπηρεσιών υγείας σε κάθε τόπο καθορίζονται ουσιαστικά και από τα πληθυσμιακά του δεδομένα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, που έχουμε στη διάθεσή μας οι ανάγκες αυτές επιβάλλουν ένα σύγχρονο και αναβαθμισμένο νοσηλευτικό ίδρυμα στο Ναύπλιο και όχι το αντίθετο.

Στον Δήμο Ναυπλιέων, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός είναι περίπου 33 356, του Δήμου Επιδαύρου 8 115 και του Δήμου Ερμιονίδας 13 551 και εμφανίζει αυξητική τάση, ενώ κάθε καλοκαίρι λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης το νούμερο ανέρχεται σε 200.000 και πλέον.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, ανέρχονται περίπου στoυς 600, οι νόμιμα εγκατεστημένοι μετανάστες είναι περίπου 3.500, ενώ σε 1.000 υπολογίζονται αυτοί που δεν έχουν τα έγγραφα νόμιμης παραμονής στη χώρα.
Οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με μόνιμη εγκατάσταση στο δήμο μας, ανέρχονται επίσης σε περίπου 500.

Ο Δήμος Ναυπλιέων  έχει σήμερα ξενοδοχειακές κλίνες και κλίνες καταλυμάτων με δυνατότητα φιλοξενίας 8.500 επισκεπτών.

Έχει υποδομή με δυνατότητα εξυπηρέτησης διερχόμενου τουρισμού της τάξης των 1000 ατόμων καθημερινά.

Στο Δήμο Ναυπλιέων λειτουργούν camping με δυνατότητα φιλοξενίας καθημερινά  4000 ατόμων.

Τα κρουαζιερόπλοια που μας επισκέπτονται και μεταφέρουν 2000 άτομα ανέρχονται στα 150 ετησίως.

Ενώ στο λιμάνι μας φιλοξενούνται 70 ιστιοφόρα σκάφη.

Για τους παραπάνω λόγους να υπενθυμίσουμε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου διπλασίασε μέσα στο 2012 των αριθμό κλινών του ενώ άμεσα ενισχύεται  με εξοπλισμό της τάξης του 1.380 000 ευρώ.

Επειδή η δημόσια υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό προτείνουμε:

Διατήρηση και αναβάθμιση των υφιστάμενων κλινικών καθώς και λειτουργία νέων τμημάτων.

Ισότιμο εφημεριακό καθεστώς και για τα δύο νοσοκομεία στην βάση που την τελευταία περίοδο επιτελείται επιτυχώς.

Δημιουργία τμημάτων επειγόντων  και στα δύο νοσοκομεία

Αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και στα δύο κέντρα εφημερίας (Ναύπλιο-Άργος)

Από απολογιστικά στοιχεία του Γ.Ν.Ν προκύπτει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου εξυπηρετεί έναν αναλογικά μεγάλο αριθμό ασθενών και ως εκ τούτου επιβάλλεται η αύξηση του αριθμού των κλινών του. Επί πλέον είναι φανερό ότι δεν συντρέχει λόγος αλλαγής της έδρας του Διοικητή καθώς η μέχρι τώρα λειτουργία του συστήματος αποδεικνύεται αποδοτικότατη.

Τα παραπάνω δεν  επιτρέπουν  την υποβάθμιση και απαξίωση του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου την ώρα που ο λαός το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, την ώρα που η ζήτηση υπηρεσιών του αυξάνεται. 

Κύριε Υπουργέ

Θεωρώ ότι εκτιμώντας τα παραπάνω στοιχεία που καλύπτουν πλήρως τους στόχους που έχει θέσει το Υπουργείο για την λειτουργία των Νοσοκομείων, θα φροντίσετε για την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ναυπλίου με την αύξηση του αριθμού των κλινών του και ως εκ τούτου θα επαναφέρετε την έδρα του Διοικητή στο Ναύπλιο».

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Διευθύνσεις ιστού και e-mail μετατρέπονται αυτόματα σε παραπομπές.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a> <em> <u> <strike> <strong> <sup> <sub> <h2> <h3> <h4> <h5> <h6><cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd> <p> <br>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Internal paths in double quotes, written as "internal:node/99", for example, are replaced with the appropriate absolute URL or relative path.

Περισσότερες πληροφορίες για τις επιλογές μορφοποίησης

CAPTCHA (ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)

Δώστε ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην παρακάτω εικόνα

Image CAPTCHA
Εισάγετε τους τέσσερις αριθμούς που βλέπετε στην εικόνα (αριθμητικά και όχι ολογράφως)